100 timer til Kastrup

I dag er det vores sidste dag i Sundarbans. Og det øsregner i allerbedste monsunstil. Vi skråner lidt til hinanden en gang imellem, og nikker lettede over at dette vejr ikke ramte os på nogle af vores vigtigste optagedage. Det er i det hele taget virkelig heldigt at vi kun så få gange, er blevet forhindret af vejret. Og det er som om, at dette bliver gjort ekstra tydeligt for os, når vi nu, på den allersidste dag, kan sidde i timevis og se på, at rismarkerne og himlen går i et. Til vores held kan vi nu få en hel del ”monsun- og regnwilds” – baggrundslydoptagelser af regnen.

Vi har i dagens anledning også forsøgt at danne os et overblik over de forgangne dage, hvilket er resulteret i denne lille statistik over, hvad der er hændt os under de 18 dage i Sunbarbans:


mangoer spist: 51

tekopper drukket: 47

timer tilbragt i rickshaw: 26

rekord antal passagerer i rickshaw: 13

stjerneskud set: 3

lynnedslag set: 81

tigere set: 2

holdmedlemmer døde af tigerangreb: 0

myggestik: 204

bistik: 0

erhvervet liter honning: 3

liter vand drukket: 93

liter vand svedt: 82

regn i mm: 423

antal gange vi kom til at slette alt filmmateriale: 0 (…med nød og næppe, heldigvis)

timers filmateriale: 37

timer til vi er i kastrup lufthavn: 100

timer til vi skal aflevere vores film til Danida: 1416

 

(Tallene er baseret på et estimeret dagligt gennemsnit, så der kan forekomme fejl.)


I aften skal der være en stor afskedsceremoni for os, på organisationen hvor vi bor, og her skal vi vise vores meget rå råklip af filmen. Vi er ret spændte. Det er lidt grænseoverskridende at vise noget, der er så ufærdigt, til en hel flok forventningsfulde mennesker, som alle har hjulpet til eller været vidne til hele processen. Og dertil hører selvfølgelig også spørgsmålet om, hvorvidt de kan genkende den fortælling vi laver – er det overhovedet det rigtige Sundarbans vi har indfanget?

Uanset hvad, ser vi det som en god øvelse at turde vise et arbejde i proces. Filmen skal trods alt vises på et eller andet tidspunkt – også til indere. Og derudover er vi glade for at vi slipper for at optræde med traditionel dansk sang og dans, hvilket højst sandsynligt ville være alternativet til denne filmvisning.

I morgen tidlig, klokken 700 lokal tid, drager vi mod Kolkata, hvor vi vil holde vores første feriedag i meget lang tid. Derudover kan vi se frem til gode 22 timer i Dubai. Vi synes selv det er ganske velfortjent!

Skriv en kommentar

*