Afsted

Ja, så kommer vi også, langt om længe, på banen og her får I så vores første indlæg på bloggen.

På Østrigsgade i København stresses og pakkes der just nu på livet løs. Vi rejser kl. 14.55.
Det sidste udstyr er blevet hentet her til morgen og vi er nu endelig gearet op og klar til at optage. Vi mangler blot nogle at rette kameraet mod.
Jeg skynder mig at bede om forladelse for det ret så fladpandede stemningsbillede og lad os så i stedet få de obligatoriske ”hellos and how are yous” ryddet af vejen
Vi er tre afsted. Johan, Alexander og mig, Frederik. Nedenfor finder både den kyndige og den knap så kyndige læser et par uddrag fra den del af ansøgningen, der handler om os selv og vores fortræffeligheder.

”Frederik Paludan læser til daglig en kandidat i Filmvidenskab på Københavns
Universitet. Han har erfaring med adskillige kortfilmsproduktioner som både manuskriptforfatter og instruktør og har, i mindre grad, beskæftiget sig med dokumentarer.”

”Johan har gennem personlige rejser, arbejde og studie haft tæt kontakt med Uganda og Østafrika. Han studerer Udviklingsstudier på RUC og arbejder til daglig på DIIS’s forskningsområde, Fattigdom og naturressourcer. Johan vil derfor, udover at have det overliggende ansvar for det faglige indhold i filmen, desuden være ansvarlig for de praktiske omstændigheder og kontakter, der vil muliggøre en realisering af projektet.”

”Derudover har vi allieret os med Alexander Ohrt, som har en bachelor i Medievidenskab og i mange år har produceret film, bl.a. i samarbejde med Frederik. Alexander har generelt specialiseret sig i post‐produktion og vil derfor hovedsageligt tage sig af klipning, grading og lyd.”

Som mange sikkert allerede har udledt af ovenstående, så er Johan den allervigtigste af os tre. Hverken Alexander eller jeg har besøgt Afrika i vores voksne liv og derfor svæver vores tanker og forventinger i tynd luft. Vores udsyn begrænser sig i øjeblikket til et vindue i 10 kilometers højde. Johan ved det hele, han er vores anker i det ukendte.
Alexander og jeg skal blot sørge for at de mørke ansigter er belyst tilstrækkeligt.

Vi skal ned og filme teater. Det lyder som den enfoldiges projekt og det er det måske også. Men der er lidt mere i det.
I Gulu i Uganda findes der en forumteatergruppe, som en herre ved navn Bonefis, står i spidsen for. Gruppens projekt går ud på at samle historier fra de forskellige egne og udspille dem til de omkringliggende landsbyers fornøjelse. Disse historier bærer ofte en klar problematik som man ønsker at italesætte med et politisk sigte. Selve forestillingerne tager sig ofte ud som en slags voksen leg, hvor tilskuerne bliver inddraget i historien og får lov til både at styre narrativets gang og kommentere på begivenhederne. Vi skal ned og dokumentere hele denne proces. Fra historien opstøves, til den udspilles på scenen.

Vi skal nok holde jer underettede, men nu bliver vi simpelthen nødt til at smutte. Vi skal i lufthavnen.

Skriv en kommentar

*