…at vogte over en vulkan.

Hvem er han, ham den spirituelle vogter af Mount Merapi-vulkanen på Java i Indonesien?

Nu – med lidt over to uger til afrejse – er han stadig et mysterium for os. Vores viden om hovedkarakteren i vores film bygger udelukkende på informationer fra diverse internationale medier, der ligesom os er blevet fascineret af fænomenet ‘at vogte over en vulkan’.

Vi har fået følgende på plads om vulkanvogteren Mr. Asih:

– Mr. Asih er i 40’erne og bor i en lille landsby med sin familie – nogle få kilometer fra den aktive vulkans krater.

– Hans egen far havde også posten som den mand, der har til opgave at berolige guderne i vulkanen, så den ikke går i udbrud. Hans far – kaldet ‘bestefar’ Merijan – mistede livet i 2010, da han nægtede at lade sig evakuere af myndighederne under et større udbrud.

Vi har været smadder heldige her i starten af processen med at lave vores film: En engelsk journalist tilknyttet The Guardian, som har mødt Mr. Asih, gav os kontaktoplystninger på en mand ved navn Fajar Radite – en lokal beboer fra området omkring Mount Merapi. Han har ind til videre vist sig at være et uvurderligt bekendtskab: Han kender Mr. Asih og hans familie, og han vil gerne introducere os – og desuden agere vores oversætter og guide, mens vi er i Indonesien.

Lige nu sidder vi begravet i forsikringer, billetter, tidsplaner og andre praktiske sager. Vi har har talt med en dygtig fotograf, som også synes, at det kunne været det bedste i hele verden at bruge sin august  i selskab med en vulkanvogter. For selv om de smukke, smukke naturomgivelser – og ikke mindst en rygende vulkan – er taknemmelige objekter for to dokumentarfilm-rookies, så håber vi, at vi kan slippe for rystede billeder ved at medbringe en kameramand. Vi tror, at vi snart – helt officielt – kan præsentere ham som en del af rejseholdet, der skal til Java…

Lige nu glæder vi os ustyrligt til at møde og blive klogere på Mr. Asih – den spirituelle vogter af Mount Merapi.

Den nu afdøde vulkanvogter, Mbah Merijan

 

 

Skriv en kommentar

*