Hold 1

Anders Palm Olesen & Simone Andrea Gottschau

Om os

Vi lærte hinanden at kende ombord på en båd. En lille båd. Som sejlede på de syv have. Gennem Stillehavet og mod tropiske østater. Der var palmer, der var bølger, og der var romdrinks. Undervejs har vi opdaget en fælles nysgerrighed i historiefortællingen. At møde det fremmede og kaste egne fordomme langt væk.

Anders brænder for fortællingen af den gode historie om det er film, lyd eller skrift. Til hverdag læser hans statskundskab og arbejder for dokumentarinstruktøren, Jakob Gottschau. Han har indgående kendskab til produktion og filmning – blandt andet fra Indonesien, Filippinernes naboland.

Simones baggrund ligger som eventkoordinator på festivaler og som indspilningsleder på danske tv-produktioner. Hun har sin bachelor i Medieproduktion og Ledelse fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og læser sin kandidat i Kultur og Formidling på Syddansk Universitet.

Om filmen

“Hitler massacred three million Jews. Now there is three million, what is it, three million drug addicts [in the Philippines] there are. I’d be happy to slaughter them.”  Præsident Rodrigo Roa Duterte, 71 år.

Manilas slum bliver slagtet. 7000 menneskeliv, prisen for Dutertes krig mod narko som begyndte i juni. Politiets og dødspatruljernes heksejagter er nådesløse: fjenden er dubie, chongkee, shabu. Om du ryger, sprøjter eller sniffer; sælger, køber eller bærer – det er altid slummens fattigste, som står for skud. Duterte har lovet orden, sikkerhed. Det var derfor han blev valgt med så stor opbakning. Men hvad nu, et år efter krigen startede; har Filippinerne fundet sin sikkerhed under slummens massegrave? Er støtten til Duterte fortsat ubetinget? Filmen følger præsidentens nevø, Jan, i sit forsøg på at skabe mening i Dutertes blodige kaos.

Hold 1: Anders Palm Olesen & Simone Andrea Gottschau
Hold 1: Anders Palm Olesen & Simone Andrea Gottschau

Skriv en kommentar

*