Hold 10

Frederik Tillitz Pedersen & Ólafur Steinar Gestsson

Om os

Vi skulede første gang til hinanden på Danmarks Journalisthøjskole, hvor vi begge satte vores første skridt i 2014 – Frederik som journalist og Ólafur som fotojournalist. Det skulle vise sig at være Mellemøsten – nærmere bestemt Beirut i Libanon – at vores venskab for alvor blev kickstartet, da vi begyndte at arbejde sammen på en række journalistiske projekter. Det er blandt andet bragt os til frontlinjen i kampen mod ISIL ved Mosul.

Hjemme i Danmark læser Ólafur fotojournalistik og har været i praktik på Berlingske og Scanpix. Ólafur har igennem sit studieforløb lavet flere mini-docs og er bl.a. repræsenteret på Copenhagen Photo Festival med en dokumentar om Dansk Top parret Andy- og Nan Villadsen.

Frederik læser den klassiske journalistuddannelse og har været i praktik på Altinget, hvor han har dækket Christiansborg og været udsendt som korrespondent til Bruxelles. Frederik er desuden medstifter af udenrigsmagasinet Udpost.

Om filmen

Kairo i Egypten er et af de mest kvindeundertrykkende steder i verden. Ifølge en FN-rapport fra 2013 har 99,3 procent af egyptiske kvinder oplevet en form for seksuelt overgreb.

Derfor har kvinderne bag Pink Taxi taget kampen op mod undertrykkelsen og skabt en platform for egyptiske kvindelige taxachauffører, der udelukkende tager andre kvinder op. De gør krav på de gader, hvor kvinder kan føle sig som jaget vildt og giver mulighed for andre kvinder at tage en taxa uden at skulle frygte overgreb. Kun 23 procent af kvinderne i Egypten er ude på arbejdsmarkedet, og ønsket er at give flere kvinder mulighed for at stå på egne ben og selv skaffe mad på bordet.

Hold 10: Frederik Tillitz Pedersen & Ólafur Steinar Gestsson
Hold 10: Frederik Tillitz Pedersen & Ólafur Steinar Gestsson

Skriv en kommentar

*