Hold 3

Sebastian Buur Gunvald & Simone Astrid Sørensen

Om os

Vi mødte hinanden som nye studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus tilbage i 2012. Helt præcist, er det nok sket på et eller andet tåget tidspunkt, i det famøse rus-forløb på bunkeren. Der var øjenkontakt, nogle øl, der flød og umådelig hurtig enighed om at være hinandens partners in crime.

Vi har siden, også været meget enige om, at udfordre måden man laver fotojournalistik på, og hvordan man går til større humanistiske og journalistiske fortællinger, og vi ser Danidas Verdensbilledelegatet som en mulighed, for at føre nogle af vores metoder ud i livet og lave en film, der ligger vægt på en undersøgende og positiv fortælling om Ugandas befolkning.

Om filmen

Victor Ochen er vokset op under borgerkrigen i Uganda. Sammen med hans familie boede han i en lejr for internt fordrevede personer, hvor han ofte måtte overleve på kun ét måltid om dagen. Han betalte selv for sin skole, ved at brænde og sælge trækul. Gennem hans barndom har han været vidne til nogle af de mest frygtelige krænkelser af menneskerettighederne, og i 2003 blev hans storebror og fætter bortført af LRA. De er stadig den dag i dag, ikke blevet fundet.

Victors drive for at blive uddannet og hans tro på at kunne gøre en forskel, blev afgørende for hans historie. I 2005 stiftede han et lokalt initiativ, for at skaffe adgang til lægehjælp for ofre for fysisk og psykisk mishandling fra krigen. En organisation der i dag har hjulpet mere end 10.000 overlevende.

Hans organisation AYINET har hjulpet ofre for fysisk skade og deformitet på grund af skud, granatsplinter, lemlæstelse, ofring, tortur og seksuel misbrug, lige som dem, der er i kritisk medicinsk behov for kirurgi og psykologisk støtte.

Det er nogle af de overlevende i vil møde i vores film, og som skaber rammen om Victors unikke fortælling og et stykke af Ugandas nutidige historie.

Dette er en film om, hvordan ofre for krig genfinder håb og genopbygger en meningsfuld tilværelse, når krigen er endt. 10 år efter det sidste skud har lydt i borgerkrigen i Norduganda, hvor Lord’s Resistance Army fra 1986 til 2007 udførte massakrer og bortførte børn og unge, vil vi fortælle en historie om at vælge at tro på fred, selvom man hver eneste dag, bliver mindet om krigens brutaliteter.

Hold 3 - Sebastian Buur Gunvald & Simone Astrid Sørensen
Hold 3: Sebastian Buur Gunvald & Simone Astrid Sørensen

En kommentar til “Hold 3

Skriv en kommentar

*