Hold 6

Anne Klerke & Anne-Sophie Homøe

Om os

Vi er et par sat sammen af faglige modsætninger:

For mens Anne-Sophie brænder for medicin, sundhedspolitik og reproduktive rettigheder, er Annes store passion at lave tv og skabe samfundsrelevante og stærke dokumentarfortællinger, der kan få seerne op af sofaen og skabe debat ved middagsbordets hverdagsstemning.

Anne-Sophies talent for dramaturgi er sparsomt, men hvad hun mangler i evne til filmisk iscenesættelse og forståelse, gør Anne op for med sine stærke tv-kompetencer og en noget rigere erfaring. Istedet har Anne-Sophie sin baggrund indenfor oplysning om seksuelt overførte sygdomme samt kvinde- og abortrettigheder, som vi får brug for, når vi tager af sted til Nicaraguas højlande for at sætte fokus på (s)tilstanden blandt kvindelige sexarbejdere.

Vores forskelle (og uenigheder) har vist sig at være vores stærkeste samlingspunkt. Og nu er det for første gang i de fem år, vi har kendt hinanden, er det lykkedes os at kombinere det bedste fra to verdener med dokumentaren om Las Golondrinas.

Om filmen

I det nordlige Nicaragua arbejder en stor del af Matagalpas kvinder som sexarbejdere for at kunne forsørge deres familier. ‘Las Golondrinas’ er fortællingen om en kvindeorganisation bestående af fem tidligere sexarbejdere, der hjælper og uddanner sexarbejdere i emner om ligestilling, sundhed og rettigheder over deres kroppe. De fem kvinder giver os et indblik til et liv med både vold, agression, diskrimination og HIV.

Filmen skildrer den skæbne mange kvinder i Matagalpas bærer på, at skulle sælge sin krop for at brødføde sin familie.

Vi er med, når de i skjul mødes med de skæbner, der har alt på spil og uden deres hjælp ikke kan se sig ud af deres livssituation. Vi følger dem, når de afholder kvindemiddage og istandsætter lokale kampagner.

Hold 6: Anne Klerke & Anne-Sophie Homøe
Hold 6: Anne Klerke & Anne-Sophie Homøe

Skriv en kommentar

*