Hold 8

Kari Øygard Larsen & Signe Marie Steendahl Grandorf

Om os

Signe er 26 år og læser en BA i journalistik på Syddansk Universitet. Hun er på nuværende tidspunkt i et års praktik hos produktionsselskabet Strong Productions, hvor hun tilrettelægger og klipper tv-programmer. Ved siden af studiet har hun været redaktør på Beton-TV og er vant til at tage ansvar for egne produktioner.

Kari er 27 år og er ved at skrive speciale i antropologi på Københavns Universitet og arbejder på DIGNITY-Dansk Institut Mod Tortur. Hun er netop hjemvendt fra fire måneders feltarbejde i Liberia, der skal danne grundlag for hendes speciale og denne film.

Med vores film håber vi at kunne bidrage til en større forståelse mellem mennesker på tværs af kulturer og landegrænser.

Om filmen

I filmen følger vi den 31-årige Mmonbeydo, der har lagt jurabøgerne på hylden for at mobilisere en kvindekamp langt inde i Liberias jungle. For selvom Liberia er regeret af Afrikas første kvindelig præsident, har mange stadig et traditionelt syn på kvinder ift. omskæring, ægteskab og adgang til det politiske rum. Det har Mmonbeydo mærket på egen krop og har derfor nu besluttet at tage et nyt og skræmmende skridt i sit liv: hun vil stille op til kongresvalget i  oktober 2017 for at skabe en bedre fremtid for sig selv og alle kvinder i Liberia.

Uden nogen form for politisk erfaring har hun kastet sig ud i en valgkamp i et af verdens fattigste lande. Da der ikke er internet, TV og telefonforbindelse i landdistrikterne, må Mmonbeydo selv rejse ud i junglen til de traditionelle samfund for at mobilisere kvinderne. Vi følger hendes kamp for at oplyse kvinder om deres rettigheder og opfordre dem til at stemme til valget og ser den modstand, hun konstant møder i form af et konservativt kvindesyn, hekseri, korruption og dårlig infrastruktur. Filmens handlingsforløb tager afsæt i rejsen fra hendes hjem i hovedstaden til valgdistrikterne i junglen og viser kontrasten mellem det moderne og traditionelle Liberia. Det bliver en historie fuld af indre konflikter, for Mmonbeydo er bange for, at hun ikke kan vinde landsbybeboernes tillid, når hun selv lever et moderne liv i storbyen og ikke efterlever de traditionelle normer. Spørgsmålet er, om hun kan få e kvindekamp til at spire i hjertet af Liberias jungle.

Hold 8: Kari Øygard Larsen & Signe Marie Steendahl Grandorf
Hold 8: Kari Øygard Larsen & Signe Marie Steendahl Grandorf

 

Skriv en kommentar

*