Da ”I don’t want your condoms!” blev råbt i vores ansigter

Dagen i går stod på optagelser i Nairobis gader. Kondomkongen smiler, når vi gentagende gange fortæller ham, at han skal stige ud af bilen, så vi kan få det helt rigtige skud. Men det er også tydeligt, at han bliver utålmodig, for han vil ud og uddele kondomer.

Bilen er pakket med tusindvis af guldfarvede kondompakker, som skal deles ud i Nairobis gader og stræder i en del af byen, som udelukkende består af mekanikere og skrothandlere.
Gaden er farvet sort af olie og folk er iklædt blå, smudsede kedeldragter. En stærk kontrast til kondomkongens postkasserøde, nyvaskede uniform.

Vi filmer, imens kondomkongen uddeler de guldfarvede kondompakker imens han forklarer, hvorfor det er vigtigt, at beskytte sig i sengen. Jeg løber bag Louise og Kenneth, som filmer løs og optager lyd, og prøver samtidig at have overblikket over hele situationen.

I den ene øjenkrog ser jeg, at en mand styrter mod kondomkongen og Louise, der laver closeup-billeder. Manden begynder at råbe af kondomkongen og kameraet. Er han gal? Fuld? Han råber på en blanding af kiswahili og engelsk, at han i hvert fald ikke vil have kondomer. Han virker truende.

Kondomkongen forsøger at tale manden til ro. Jeg kan tydeligt se, at Louise og Kenneth er utrygge ved situationen. Louise stopper med at filme. Manden råber, at Louise skal blive ved med at filme. Han slår ud og rammer Louise i højre bryst. Ikke meget hårdt, men hårdt nok. Forbipasserende stopper nu op og prøver at tale manden til ro…

Manden begynder at råbe af kondomkongen og kameraet
Manden begynder at råbe af kondomkongen og kameraet.

Jeg forbinder kondomer med kærlighed, men i Kenya er kondomer til tider forbundet med skam og vrede.

Vi sidder nu i bilen. Mærkede at oplevelsen, men ved godt mod. Vi fik de optagelser, vi skulle bruge.

Skriv en kommentar

*