Dag 17: Mødet med det ”rigtige” Afrika!

Turen gik mod den nordlige del af landet til byen Mbala. Først skulle vi bruge mere end 15 timer i bus sammen med grædende børn, tasker med lugtende fisk og afrikansk musik blæsende ud af højtalerne for at undgå, at chaufføren faldt i søvn undervejs. Vi nåede flere gange at glæde os over vores beslutning om at kvitte vores oprindelige idé om en zambiansk roadmovie i selv samme bus.

Ankomsten til Mbala var speciel for os begge to. For Eva var det det første møde med det traditionelle Afrika med røde grusveje, storslået natur og masser af smilende børn, der konstant rendte i hælene på de opsigtsvækkende mzunguer. For Camilla var det et gensyn med en by, der få måneder forinden havde været hendes hjem. Den første dag gik da også med at hilse på hendes tidligere værtsfamilie og arbejdsplads, mens vi fik vænnet os til det noget roligere tempo end i storbyen.

I Mbala havde vi på grund af vores gode kontakter i byen kunne sætte en fixer i gang med at finde en potentiel karakter, så allerede dagen efter vores ankomst havde vi efter lidt casting fundet den rette karakter. Jack! En virkelig karismatisk ung mand, der længe havde drømt om at finde arbejde for at kunne realisere sin drøm om at komme til storbyen. Han var det perfekte cast!

Optagelserne med Jack i landsbyen gik overraskende nemt. Forstået på den måde at vi allerede ugen forinden havde gjort os nogle af de lidt sværere tanker omkring filmens opbygning, og det var derfor nemmere at gå til optagelserne for anden gang. Mavefornemmelsen var blevet bedre. Måske skyldtes det, at der var bedre tid til at mærke efter og tanken om, at vi trods alt allerede havde halvdelen af filmen på plads. Skulle alt gå alt, så havde vi da i det mindste nok materiale til en film udelukkende på baggrund af optagelserne fra storbyen.

Ugen fløj i hvert fald af sted. Alle vores optagelser levede overraskende nok op til vores forventninger, og vi kunne hoppe på bussen med stor selvsikkerhed. Vi havde fået, hvad vi var kommet efter og kunne med ro i maven sige farvel til landsbyen og igen køre mod storbyen.

Skriv en kommentar

*