En hverdag i Phnom Penh

At få adgang til, og derefter finde en skole i Phnom Penh

Vi har været i skole! Efter et møde med rektor og en aftale om tilladelse på maks én time, var Phallin en helt, og skaffede os adgang til hendes yndlingsfag: historie. Det er hendes yndlingsfag, da hun drømmer om at blive guide. Da det er velset at have tildækkede knæ og vi med nød og næppe fik adgang til skolen, måtte vi ud og investere i vores første turistede indkøb: elefantbukser. Pæne er de ikke, men tynde nok til at overleve den kvælende varme.

Vores døgnrytme blev vendt op og ned, da vi normalt først mødes med skaterne ved solnedgang. Denne morgen skulle være anderledes. Skolen starter klokken 07:00, og med tuktuk som transportmiddel skal der afsættes GOD TID, på trods af at skolen kun befandt sig tre kilometer fra vores hjemstavn. Vi drog optimistiske af sted med både navn på skolen, adresse og telefonnummer, men dette skulle vise sig ikke at være nok. Gade 528 var som en stor Bermudatrekant, når det gjaldt husnummer 15, og efter at have været forbi to forskellige skoler og skiftet tuktuk to gange, fandt vi endelig husnummer 15, i modsatte ende af nummer 14 (meget logisk).

Phallin fik os listet ind til timen, hvor vi diskret satte os ned bagi – flove over at være kommet for sent. Der skulle dog ikke gå længe, inden en, i sandhed, ægte klassekammerat fik os op til sit bord, og tilbød at dele sin historiebog med os. Vi nænnede ikke fortælle ham, at vi ikke forstår ét ord Khmer, og valgte derfor at smile taknemmeligt til ham.

Hold_06_Indlaeg_03_pic_01 Hold_06_Indlaeg_03_pic_02 Hold_06_Indlaeg_03_pic_03

Hjemmebesøg

Da timen var forbi fulgtes med Phallin hen til hendes hjem, som kun befandt sig ti minutters gang fra skolen. Her bevægede vi os ind i en labyrint af små korridorer og snørklede trapper, for til sidst at nå frem til hendes forældres toværelses lejlighed. Phallin gav os en rundvisning, af det lille hjem hun deler med sine forældre og sine to yngre søskende. Desværre var ingen i familien hjemme da vi kom, men hendes bedstemor vinkede fra en vuggende hængekøje i nabolejligheden. Vi fik lavet et kort interview med Phallin om hendes skole, kærligheden og livet som kvindelig skater, og aftalte at mødes igen i weekenden.

Hold_06_Indlaeg_03_pic_04 Hold_06_Indlaeg_03_pic_05

Forældremødet

Just da vi skulle til at forlade lejligheden, trådte Phallins lillesøster og veninden Deza ind og hilste på. Phallin, som den gode vært hun var, fulgte os ud af labyrinten igen. Udenfor ventede hendes far, som vi også fik hilst på. Til alles gavn, viste det sig, at han er tuktuk chauffør og hellere end gerne ville køre os hjem. Hurtigt men sikkert, første han os gennem Phnom Penh og dermed sluttede endnu en dejlig dag i Cambodja.

Over and out
//Pernille & Cathrine

Skriv en kommentar

*