En nat på politistationen

Politistationerne i Kenya ligner ikke dem, vi kender fra Danmark. En viden jeg gerne ville være foruden.

Af Anders:

Da vi kører igennem universitetets porte, skal vi aflevere vores id. Jeg giver vagtkvinden mit kørekort, som altid ligger bagerst i min sorte lærredspung, og hun giver mig et slidt plastikskilt, hvor på der står ”visitor”.

Vi skal filme, hvordan kondomkongen også underviser unge i sikker sex.

Efter en rundvisning bliver vi placeret i et klasselokale. De studerende kommer dryssende, imens vi gør klar til at filme. Louise på sit Sony og Kenneth på mit Canon. Jeg står for lyden, hvilket ikke er nemt i det sparsomt møblerede klasselokale som runger. Vi har travlt, for senere skal vi optage kondomkongen snakke på et teater.

Kondomkongen stråler foran de omkring 40 universitetsstuderende og lyden af skrælgrinene unge mennesker fylder mine høretelefoner.

Da vi er færdige med optagelserne, spørger en håndfuld studerende, om vi er klar på at tage et par selfies sammen med dem. Selfie-sessionen ender, og vi skal videre. Jeg får udleveret mit kørekort af vagten, og skal putte det tilbage i min pung.

Men pungen er væk!

Jeg tømmer tasken på bagsædet af kondomkongens bil. Louise løber tilbage og leder i klasselokalet. Der er intet spor af min pung. Nogen må have taget den, da jeg koncentrerede mig om at optage lyd. Øv, havde lige hævet.

Jeg skynder mig at ringe til min bank, som lukker mine kort. Heldigvis ligger mit pas og et ekstra kort på hotellet.

Et par timer senere sidder jeg på en politistation. Det er nu nat. Alt er beskidt i det lille venteværelse. Jeg kan se aftryk af en snavsede hænder flere forskellige steder på væggene. Louise og Kenneth venter i bilen. Jeg småsnakker med en kenyansk kvinde, som har fået stjålet sin mobiltelefon.

Det er nu min tur. Jeg forklarer, hvad der er sket. Politibetjenten er rar.

”This is Africa – it happens,” siger han smilende.

Han afhører mig. Jeg giver ham et håndtryk, da afhøringen er slut. Men han vil lige tale med mig om noget, inden jeg går.

”I also do safaris. If you want, I can get you a cheap safari,” siger han.

Jeg fortæller ham, at jeg nok ikke har tid til at tage på safari, men han giver mig hans kort. Han har i øvrigt tilføjet mig på Facebook. Det var nok ikke sket på en dansk politistation.

Følg med på bloggen!

Kondomkongen underviser unge i sikker sex
Vi skal filme, hvordan kondomkongen også underviser unge i sikker sex.

Skriv en kommentar

*