Første kontakt med Tri

Hvordan får man fat på en dreng, der bor langt ude i ingenting i et land cirka 10.000 kilometer væk fra Danmark og finder ud af, om han har lyst til at medvirke i en film?

Man sætter en mand i landet på sagen.

Gennem vores kontakter i landet, fik vi mailadressen til en vietnamesisk guide, der er ekspert i Mekong-deltaet. Han skulle eftersigende være sød, hjælpsom, fin til at tale engelsk og kende området ud og ind. Vi fik dog at vide, at vi ikke skulle regne med, at hans engelske læse- og skriveegenskaber nødvendigvis var gode, så vi skulle gøre det  meget simpelt. På bedste simple skoleengelsk fik vi derfor komponeret en mail med en forespørgsel om hjælp, og der gik ikke engang et døgn, før vi havde svar tilbage fra en meget venlig Mr. Phu, der gerne ville hjælpe med vores projekt.

Siden da har vi mailet frem og tilbage med Mr. Phu. Det lykkedes ham ret hurtigt at finde frem til nogle billeder af en ung Tri. Blandt andet et, hvor han står ved tavlen i skolen og balancerer på det ene ben, mens han skriver med et kridt placeret mellem tæerne på det andet ben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I sidste weekend ville han så forsøge at tage ud til Tri’s landsby og spørge rundt – men på grund af for meget regn var det desværre ikke muligt.

For et par dage siden modtog vi så denne mail:

i just met Tri today. i went to his familly, it is very far and in the remote area. i think it is very interesting for you to come to his familly. it is right in the middle of a big rice field. you have to go by car, motobike on small road and walk on the monkey bridge (single bamboo bridge)

Selvom målet ikke helt er nået, så tilkendegiver han i hvert fald, at det ville være spændende for os at møde dem – så håber vi, at det også betyder, at de synes, det kunne være spændende at møde os 🙂

Ellers er status, at vi nu har bestilt flybilletter, således at vi er i Vietnam fra d. 29. juni til d. 3. august. Vi håber at kunne få støtte i form af udstyr fra Aarhus Filmværksted, hvor vi har talt med direktøren og sendt en fin ansøgning, så det skulle gerne blive afklaret snart. Og så bakser vi med to-do-lister med visum, vaccinationer og så videre.

Skriv en kommentar

*