From Cambodia with love!

Afgang

Afgang
Afgang

Taskerne blev pakket, udstyret kom på plads og forventningerne var i top – Cambodia, here we come! Tirsdag morgen gik turen fra Kastrup mod Phnom Penh. Vi havde tre flyveture og over tyve timer at slå ihjel, inden det store eventyr endelig kunne begynde. Vi var godt trætte, da sommerfuglene i maven (og det store filmudvalg i flyet) var årsag til at ingen af os fik sovet på rejsen.

Ankomst

Det var som at træde ud i et drivhus med en varmeovn, da vi kom ud af flyet – godt hjulpet på vej af vores tøj, der var tilpasset det danske ”sommervejr”. Trætte men ivrige efter at finde mere komfortabelt tøj frem, spænede vi mod bagagebånd nummer 2. Vi ventede… og ventede… og så ventede vi lidt mere, men hverken den blå North Face eller den grønne Osprey dukkede op på det rullende bånd. Vi indså langsomt, at vores bagage ikke var lige så langt på rejsen, som vi var og måtte tjekke ind på hotellet uden den. Godt indlogerede på vores værelse, gjorde den kølende aircondition i kombination med vores jetlag, vores utallige forsøg på at forlade hotellet det umuligt. Vi sov i 4 timer, og først efter mørkets frembrud begav vi os ud for at spise. Triste blev vi da vi vendte tilbage, uden at vores bagage var ankommet til at lovede tid, og vi dermed stadig manglede store dele af vores udstyr til filmprojektet. Vi lagde os til at sove, men blev brat vækket, da øredøvende råb og løbende skridt raserede udenfor værelse 113. Lyset blev tændt og vi hoppede raskt i vores tøj, hvorefter vi overvejede om det var sikrest inde på værelset eller udenfor? Vi besluttede at bevæge os ned i receptionen, og her blev vi mødt af et overraskende syn. Et utal af Cambodjanske mænd og kvinder skovlede vand ud af hotellets stueetage, som var over fuldstændig oversvømmet. Nu tænker i nok monsun… Men ak nej. Hotellets lille pool var gået i stykker, og var derfor gået over sine bredder, til stor frustration og panik blandt hotellets ansatte. Midt i virvaret opdagede vi pludselig en blå North Face og en grøn Osprey taske stå og smile til os – lykken var gjort – de var i sikkerhed på et bord!

Ankommet til Phnom PenhAnkommet til Phnom Penh

Første møde

Med nattesøvn, udstyr og påklædning på plads, kunne vi endelig komme ud og opleve Phnom Penh. Vores første møde med vores kontaktperson Mika blev fastlagt til kl. 15 og derfor havde vi tid til lidt sightseeing om formiddagen, som gik med markeds- og museumsbesøg.

Markedsbesøg i Phnom Penh
Markedsbesøg i Phnom Penh
Markedsbesøg i Phnom Penh
Markedsbesøg i Phnom Penh
Markedsbesøg i Phnom Penh
Markedsbesøg i Phnom Penh
Markedsbesøg i Phnom Penh
Markedsbesøg i Phnom Penh

Da vi var to, turde vi modsat en hver anden blinddate, at ankomme i god tid, og derfor befandt vi os kl. 14.30 på Riverside Bistro langs med Bassac floden, som aftalt. Lad os sige det kort og godt: en time blev til to, en øl blev til middag og første date bliver helt sikkert til anden date! Mika som selv har ejet en skatepark i Cambodja, var både sød og hjælpsom, og havde allerede kontaktet flere personer, som han mener kan hjælpe med vores dokumentar. Han tog os med til den lokale park, hvor de unge skater og introducerede os for en af de to skateshops som eksisterer i Phnom Penh. Lettede over endelig at være ankomne og i gang med dokumentaren, ser vi tilbage på en begivenhedsrig dag.

//Over and out
//Over and out

//Over and out
Pernille og Cathrine

Skriv en kommentar

*