Historien om drengen uden arme

En computer, doneret af en venlig sjæl, er den mest værdifulde ting i det sparsomt indrettede hus. Der er ingen elektricitet, så computeren kører på en benzindrevet generator. På jorden sidder Tri og trykker på tastaturet. Med en blyant, han holder mellem tæerne.

Langt ude blandt rismarkerne i An Giang provinsen i Mekong deltaet bor 19-årige Nguyen Minh Tri. Han er født uden arme, men det hindrer ham ikke i at leve et normalt liv. Han spiller fodbold, svømmer, hjælper sin familie med pligterne i hjemmet og går i skole, hvor han har lært at skrive så hurtigt med sine fødder, at han kan følge med de andre i klassen.

Da vi stødte på historien om Tri på forskellige vietnamesiske nyhedssider, var vi ikke i tvivl om, at hans historie vil danne rammen om en rigtig god film. Det er en historie om, hvor svært det er at være handicappet i et U-land og i en fattig familie, hvor arbejdet i rismarkerne spiller en stor rolle  – men også en feel-good historie om, at hvor der er vilje, er der vej.

Så mangler vi bare at finde ud af, om Tri har lyst til at deltage i et filmprojekt med nogle unge kvinder fra den anden side af jorden..

 

Skriv en kommentar

*