Kaere dagbog – noter fra Salomonoerne

Vores planer aendrede sig og vi endte ikke paa Laulasi Island, da de ville have, at vi skulle betale 113.00 Salomon Dollars for at faa lov til at filme – det er omkring 100.000 kroner. Saa efter lidt hjaelp fra nogle kontakter her paa oerne, fik vi fat paa en lokal pige, der gerne ville tage med os ud til Malaita, hvor hendes forlovede har familie i en af landsbyerne, hvor de producerer skalpenge. Her foelger vores dagbog fra den seneste uges tid:

 

Så røg møgdommen – d. 4. juli 2012

 I dag d. 4. juli fik vi begge taget vores dokumentaristmødom. En lille smule uden vores vidende, for da vi ankom til Aralaia-stammen i landsbyen Lilisiana havde den lokale chief, Joe, samlet hele byen til ære for os og vores kameraer. Ikke helt hvad vi havde forestillet os og ønsket det – men vi måtte agere i forhold til den virkelighed, der blev præsenteret for os. Selvom Peter Harms Larsen har sagt, at vi skal have kontrollen. Vi har eller forsoegt at forklare, hvad vores projekt gaar ud paa og hvad det er vi gerne vil lave, men et eller andet sted paa kommunikationsvejen gaar der noget tabt. Saa det skal vi hele tiden forholde os til.

 

Raindrops keepfalling on my head, part 1 – d. 5. juli 2012

 Det har regnet hele dagen i Auki, og vi har holdt fri. I morgen skal vi atter ud til landsbyen, Lilisiana, og lave interviews, og forhåbentlig ud og sejle i kano og dykke efter skaller.

 

Raindrops keepfalling on my head, part 2 – d. 7. Juli 2012

Tingene sker ikke altid, som man forventer det. Det er der jo både gode og dårlige ting ved. I dette tilfælde betød det, at vores besøg i landsbyen, der var planlagt til fredag blev udskudt til søndag – det var noget med et møde. Det gode ved aflysningen var, at det alligevel regnede hele dagen fredag, og derfor kunne vi alligevel ikke have filmet.

Dagen i dag har også budt på regn. Og endnu mere ventetid. Ventetid der bliver brugt på endnu mere forberedelse, flere udkast til storyboards, afslapning, små vandreture og en lille smule irritation over myggestik.

I morgen håber vi på tørvejr og solskin. Og at vi kan få de sidste billeder i kassen.  Vi er i hvert fald ved at være meget opsatte på at komme videre i processen, så vi kan sætte flueben ved vores mange punkter.

 

Atter i ilden – d. 8. Juli 2012

Ja. Endelig i ilden igen. Efter tre dages ventetid og tre dages regn var vi atter på banen igen. En noget overskyet dag og lidt regn blev det til, men vi besluttede, at det måtte gå, da vi var ved at gå langsomt til på grund af ventetiden og uvisheden. Vi har vaeret ude at sejle og fik lavet optagelser under og over vandet.

Så nu er vi nået halvvejs igennem filmoptagelserne. Og lige nu er vi bare glade for at have fået mere materiale i kassen. Ligegyldigt om det er godt eller skidt – det har jeg lovet Lasse at skrive, inden vi ser det hele igennem. Lige nu er vi tilfredse med at være kommet så langt, som vi er. For en uge siden havde vi ikke engang et sted at filme. Nu er det hele ved at falde på plads, og legatpengene ved at være brugt op. På tirsdag skal vi formentlig filme de sidste, men ikke mindre vigtige, scener. Og lave dækbilleder af landsbyen. Og optage noget lyd. Og alt det andet vi ikke ved, vi kommer til at mangle, når først vi sidder med redigeringen.

 

De sidste skud – aka. Raindrops keep falling on my head, part 7 – d. 10. Juli 2012

 Vi har ikke vaeret heldige med vejret. Det har regnet naesten uafbrudt siden vi ankom til Auki paa Malaita, hvilket ikke har gavnet vores materiale. Det er som om tingene ikke kommer til deres billedlige ret, naar det hele er graat og vaadt, og ikke badet i solens straaler. Men vi maatte goere det, da vi ikke havde mere tid paa Malaita og i Lilisiana. Saa nu er det sidste materiale hjembragt efter vi har filmet en brudeprisceremoni, og interview er oversat. Lige nu kaemper vi med visheden om, at vi har haft en del problemer med vores lydudstyr samt ikke helt har faaet saa gode billeder, som vi havde haabet. Vi haaber en del kan reddes i redigeringen, men er ogsaa klar over, at vi faar nogle udfordringer.

Skriv en kommentar

*