Karmakonto og kirkegård

Har vi fået fortalt jer, at vi er blevet mangemillionærer? For de 50.000 som vi fik af Danida svarer faktisk til 165.024444 VND (vietnamesiske dong), og selvom det meste blev brugt på udstyr før afrejse, så rasler millionerne af på det lækre vietnametiske streetfood, som er bedst, når den er allermest lokal og på et gadehjørne.

Mange penge behøver man dog ikke i et land, hvor gode gerninger er det bedste, man kan give, og vi står helt sikkert i gæld til alle de søde mennesker der hjælper os med at lave filmen. Vi har haft rigtig, rigtig svært ved at finde en god tolk (endda også før afrejse), og de mange mennesker, der har hjulpet os med at oversætte, har været folk vi er blevet sat i forbindelse med og bare gerne vil gøre os en god tjeneste. Derfor har vi indtil videre kunne få oversat hovedpointerne i vores interviews, og det er helt sikkert en start. Vores telefonlister er efterhånden fyldt godt op af mange skønne mennesker, som udøver god karma, og det er vi taknemmelige for.

Phúc har er i hvertfald i pluskarma kontoen, og det er rigtig mange lokale vietnamesere, vi har mødt på gaderne, som er enige i. Hans projekt om at frelse fostre appellerer i dén grad til vietnamesiske buddhister såvel som katolikker, da begge religiøse overbevisninger indbefatter at fostre har sjæle. Derfor er der generelt mange, der taler godt om hans projekt. For os har det mest af alt været rigtig vildt at opleve en, der gør så meget for det, han tror på og gør så meget for det.

Phúc's anden kirkegaard.
Phúc’s anden kirkegaard.

Vi så i dag hans anden kirkegård, hvor 10.000 fostre ligger begravet. Den er helt utrolig smuk og ligger afsides på et bjerg. Vi ved dog ikke lige, hvordan vi dog kan fange denne skønhed på film, og det er det, vi bryder hovedet med i disse dage.

Hvor 10.000 fostre ligger begravet.
Hvor 10.000 fostre ligger begravet.

Kærlig hilsen
Anna og Ingrid

Skriv en kommentar

*