Kill Your Darlings

Vi nød den sidste uge i Kirgisistan med at lege turister og få set lidt andet end Bokonbaevo. Det føltes rart at lægge projektet lidt fra sig og få det hele lidt på afstand. I sådan en proces, som vi har været igennem, føler man sig aldrig rigtig færdig. Der er hele tiden scener som, man føler, at man kunne lave om eller gøre bedre. Vi havde dog begge behov for at tænke på noget andet end ørnejagt for en tid.

Velankommet til Danmark efter 5 gode uger i Kirgisistan, sidder vi nu igen med hovederne begravet i computeren. Vi har, som med alt det øvrige, ingen erfaring med at klippe og støder derfor på det samme problem igen og igen – et problem vi forestiller os man ofte møder når man laver en film. Problemet omhandler det man på klingende dansk kan kalde ”Kill your darlings”. Efter at have filmet og derefter kigget sekvenserne igennem et utal af gange, har vi opbygget en god portion ømhed overfor alt vores materiale. Der er mange sekvenser, som vi er blevet rigtig glade for, og det virker derfor næsten brutalt og kynisk at skulle klippe i det. Vi klipper nænsomt og langsomt, og det går den rigtige vej, men det er godt nok svært, at få fortalt alt det man gerne vil på 12 minutter.

De mange timers råmateriale er nu blevet til godt og vel 16 minutter. Den sidste uge skal således gå med at få materialet kortet yderligere ned, før vi sender filmen videre til vores colorgrader og tonemester. På trods af dårlig samvittighed overfor alt det materiale vi er nødt til at udelade, går det godt. Vi føler, at vi har tiden på vores side, og forhåbentlig bliver der også tid til at kæle lidt for detaljerne.

Skriv en kommentar

*