Klar til optagelse i templernes by

Kæreste følgere.

Sidst efterlod vi jer under airconditionanlægget ubarmhjertige kamp for at skabe kunstig kulde på en restaurant i Delhi, hvor vi var på vej mod vores nattog til templernes by Varanasi.

Her er vi nu og har vel efterhånden været her en lille uge. Aircondition er byttet ud med ”frisk” luft på hotellet tagterrasse, hvorfra vi har udsigt over store dele af den smukke, gamle, hektiske og dybt hellige by, der ligger ned til bredden af Ganges.

Mødet med Indien fik for alvor skovlen under vores immunforsvar de første par dag, efter vi ankom, men siden har den stået på intens research i marken fra tidlig morgen og det meste af dagen.

Manden, der står med ansvaret for organisationens aktiviteter i Varanasi-området, hedder Sachin. Han har været en kæmpe hjælp her i researchfasen, hvor han har ageret både tolk, leveret baggrundsinfo og sat aftaler op for os. Han har blandt andet vist os nogle af de landsbyer, hvor organisationen arbejder og introduceret os til en masse mennesker i jagten på vores case.

Det har været sindssygt spændende at møde alle disse mennesker, men også ganske hårdt, da flere af familierne er fattige og lever under hårde vilkår.

Vi har efterhånden set os lune på tre cases, der hver repræsenterer sin egen lille historie, som tilsammen rummer selve organisationens arbejde og formål. Vi er derfor efterhånden ret besluttet på, at hele vores film bliver fortalt i tre dele med hver en hovedperson.

I morgen skal vi filme en af vores hovedpersoner, Narendra, i den landsby, hvor han arbejder for organisationen. Vi glæder os meget og krydser fingre for, at de billeder/episoder/handlinger, vi har udset os, også kommer i kassen.

P.S. Vi ville gerne dele billeder med jer herinde, men tekniske problemer står i vejen. Det sker i Indien.

—————————————————

Med vores film vil vi fortælle, hvordan det er at leve med et handicap i det indiske samfund. I Indien lever der ifølge FN op mod 80 millioner mennesker med et handicap, og kulturen og samfundsstrukturen gør, at handicappede som gruppe oplever at blive ekskluderet. Langt de fleste er uden arbejde. Gennem projektet Avacayam får handicappede mulighed for at skabe en indkomst og tage hånd om egen skæbne. De indsamler affaldsprodukter og brugte blomster, som de laver nye produkter af og sælger. Det er det, vi gerne vil dokumentere.