Lagos tur-retur: Overgearede chiefs og kongens jubilæum

Lørdag d. 6. juli 2013
Endnu en tur på okada fra Ajajo Estate til Ejigbo. Det er hurtigst og billigst. Og det er fedt – især når det er en chauffør, der kører ordentligt. Ellers råber vi ”small, small sir” ind i øret på ham for at få ham til at sænke farten. Vi skal skyde chief-scenen i dag. Vi tænker, at det skal være en central scene i filmen. At de skal være skeptiske over for Jelilis kunst og stille kritiske spørgsmål, så de er modstanden i filmen. Hans venner, der ikke forstår ham. Og så vil vi gerne have dem til at fejre Jelili efter performancen, som en af de afsluttende scener. …a la nu forstår de ham.

De er helt med på at skulle filmes og være med i filmen. Men de er hamrende overgearede. Drikker snaps for at få varmen (det er overskyet og kun omkring 25 grader) og er i deres stiveste puds, fordi det er kongens 15 års jubilæum, der skal fejres med bravour i dag efter en to ugers optakt med fest i gaden foran paladset på Ifoshi Road tæt på Jelilis hus.

Det udvikler sig på ingen måde, som vi havde regnet med – og vi har svært ved at styre slagets gang. Vi kan faktisk ikke styre noget som helst. Og når vi prøver, så kan vi mærke på Jelili, at det ikke fungerer. Han beder os om at være hurtige og ikke tage for mange ting om, da chiefs’ne skal videre, og vi bruger deres tid. De synger, spiller spil, drikker sjusser. Vi kan ikke følge med, men fanger blindt alt, hvad der sker og så må vi sortere i det senere. Det er kaos, men også sjovt og de er underfundige på deres egen måde. Meget stolte mænd, der selv sætter dagsordenen. Så hvorfor skulle tre unge blege kvinder kunne styre eller instruere dem i noget som helst?

chiefsceneLotte instruerer Jelili lige inden, vi skyder chief-scenen.

chiefscene2Nanna lytter med på lyden fra microport, mens Karen filmer løs.

jubilæumFeststemning i gaden og folk med gaver til kongen i Ejigbo, fordi han har 15 års jubilæum.

Skriv en kommentar

*