Lagos tur-retur: Skrædderen Pelebe

Onsdag d. 3. juli
Jelili arbejder med at undervise på det danske svar på kunstakademiet hver tirsdag og fredag, så de dage kan vi ikke skyde. Men det er fint – vi skal have styr på vores historie. Måske skal der være flere eller andre scener end dem, som vi har planlagt? Der skal luges ud i narrativet og strammes op på produktionsplanen. Vi beslutter at skrotte den sidste del af Jelilis performance, som han har planlagt skulle finde sted i en landsby langt uden for Lagos. Det er for kompliceret, og vi har for lidt tid til at kombinere den med hans performance i byen, som skal være den afsluttende scene. Til gengæld vil vi skrue op for lokalsamfundet i Ejigbo og alle de charmerende mennesker, som bor her og fylder i Jelilis liv – den mand kender jo alle!

Anden dag på optagelse skyder vi skrædderscenen, og når også nogle transportscener og Jelilis mentale forberedelse i studiet inden hans performance. Skrædderen Pelebe er god, han stresser ikke og giver sig god tid til at sy Jelilis kostume og gentager velvilligt de samme gøremål, så vi kan optage fra flere vinkler. Der er run på, men det hele kører, og vi får mere i kassen, end vi regnede med. Fætter chief er med hele dagen og passer på os og holder øje med, at alt er, som det skal være. Han er vitterligt guld værd den mand. Vi får igen trykket en halv million mennesker i hånden og har svært ved at adskille dem fra hinanden. Men alle er enormt hjertevarme og rare, så vi føler os velkomne – også selvom vi igen tiltrækker meget opmærksomhed og en af vores største udfordringer er, at folk kigger ind i kameraet, når de går forbi. 

skrædderSkrædderen Pelebe, der arbejder i sin skrædderbiks “New Generation Cuts”, er virkelig samarbejdsvillig og med på det hele. Han syer Jelilis kostume til performancen.

mentalforberedelseI Jelilis studio.

jJelili gør sig klar til sin performance.

Skriv en kommentar

*