Mañana, mañana

Ja, ok, højt at flyve, dybt at falde.

Matagalpa, arrival:
Vi har sagt farvel til Granada, og nu skal vi endelig mødes med Fany, vores kontaktperson og fixer. Vi har hjemmefra aftalt tolk og mødetidspunkt, men efter en kort sms-korrespondence viser det sig, at Fany lige nu befinder sig små 200km væk fra Matagalpa – på arbejde.
Av. Det er lidt et slag i ansigtet på vores danske punktlighed – men ok, vi må lære at vide, at et aftaletidspunkt måske er lidt mere relativt. Mañana, mañana.
Vi har aftalt med Fany, at vi istedet mødes søndag, og det håber vi på lykkes.
Indtil da virker det lidt tåbeligt og spild af tid, at vi bare sætter os og venter på at historien kommer til os.
Så vi har valgt at bevæge os ud i Matagalpas gader, og se, hvad byen har at byde på.

Vægmaleri i Matagalpa

Vi har i løbet af vores to døgn i byen skiftet fra hotel til hostel. Vores hotel var på alle måder lidt for mærkeligt, og eftersigende også lukket. Nu er vi på et hostel med velfungerende Wifi og en fantastisk vært, Pedro, som vi har udnævnt til vores midlertidige fixer.

Pedro ved rigtig meget om byen – og kender gud og hvermand. Det førte os igår til hjælpeorganisationen Medicos del mundo (https://www.medicosdelmundo.org/que-hacemos/america/nicaragua) og et møde med en kvinde, Raquel, der ved meget om, hvad der rører sig i Matagalpa og hele det grønne højland.
Byen lader til at være et kogepunkt for feministiske organisationer – fuldstændig som Preben har sagt.
Skal man tale om kvinders rettigheder, er det her. Muligvis ikke på åben gade – men ildsjælene brænder bag lukkede døre.

Vi har talt med Grupo Venancia, som har en fantastisk oase af frisind og kærlighed inde bag de farverige porte midt byen. De arbejder med kvinders frihed, lighed og autonomi. Derudover laver de seksualundervisning i hele regionen heroppe.

Grupo Venancias farverige, gæstfrie hovedkvarter, og en knap så farverig dansker

Efter en snak med Venancia gik vi forbi Colectivo de Mujeres, som i særdeleshed burde have fingeren på pulsen når det kommer til initiativer i byen, bla. en radiostation drevet af kvinder. Desværre er lederen ikke til stede i byen lige nu – så vi må vente på, hun kommer tilbage i næste uge.

I aften er vi inviteret til koncert i Grupo Venancia, så på trods af, at vi det seneste døgn har været lidt udfordrede og urolige for vores historie, så er der jo ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget.
Forhåbentligt møder vi Fany i morgen, og DET glæder vi os til.

Adiós
AK + AS

Aftenens koncertsted; “Diskriminationsfri zone, her respekterer man kvinder”

Skriv en kommentar

*