Mistænksomme maver

Så kom dagen endelig, hvor vores indiske eventyr for alvor gik i gang..

Efter morgenmaden var vores maver ikke helt i topform. Det er ikke til at sige, om det er af den indiske mad eller om det var af nervøsitet, men vi var i hvert fald virkelig spændte på at møde både vores tolk Utpal og vores hovedperson Santosh.

Det der med aftalte tidspunkter er ikke noget, inderne går meget op i. Så vores nervøse maver fik rigtig lov til at sidde og vente i lobbyen i en god times tid. Men så gik det ellers også løs. Inden vi nåede at se os om, havde vi fået arrangeret de næste par dages optagelser, mødt Santosh, flygtet fra en hellig okse og oven i købet fået en ekstra case med til vores optagelser.

Vi er rigtig heldige, at vores tolk også er journalist, så han er helt med på vores behov inden for både det indholdsmæssige og det visuelle.

Efter aftalerne var faldet på plads, tog Utpal os med på en guided tur i alle Varansis store og små gader og stræder. Vi så Ganges-floden, den store universitetsby, flotte templer og vi fik en masse gode historier med på vejen. Men det vildeste var, da han tog os med hjem til sin ven, der står for ligbrændingerne ved floden. Vi blev inviteret med op på taget, hvorfra vi havde et fantastisk udsyn over byen, Ganges, ligbrændingerne og alle de mennesker, der var kommet for at vise den sidste respekt for de døde. Han fortalte os om hinduisme, traditioner og begravelsesritualer – det var meget spændende!

Mistaenksomme_maver_01_webMistaenksomme_maver_02_webMistaenksomme_maver_03_web

For at afslutte turen på en god måde, tog Utpal os med på en lokal restaurant, hvor vores smagsløg også fik sig én på opleveren. Vi kan hverken udtale eller stave til de retter, vi skovlede i os, men de smagte forrygende godt. Nu håber vi blot, at vores maver ikke beklager sig, så vi er helt klar til optagelser i morgen.

Mange skide gode hilsner

Ida & Mette

Skriv en kommentar

*