Namaste Nepal!

Klokken er 15.30 i Nepal, og vi er lige stået op. På trods af vores formiddagslur i går efter ankomst, var vi vidst ikke helt udhvilede. Vi bor på 2. sal på et hotel i den nordlige del af byen, hvor vi har udsigt over bjerge, pastelfarvede huse og en skole, hvor børnene lige nu trodser den enorme regnbyge og spiller fodbold i skolegården.

Vores rejse herover gik gennem Moskva og Delhi, hvorefter vi endte i Kathmandu lufthavn i går formiddags. Lufthavnen er ikke ret stor, og der stod støvede dekorationer og kunstige blomster på de brune træmøbler. Vores første opgave i landet var at få os et visum, og det skulle vel ikke være noget problem? Vi havde udfyldt immigrationspapirerne i flyet, så nu skulle vi kun hæve penge i en ATM (der skulle genstarte fra Windows ’95, før vi kunne bruge den) og få taget et hurtigt pasfoto. Da det bliver vores tur i visa-køen, bliver vi sendt hen til et andet bord, hvor der er et ark med de præcis samme oplysninger, som vi netop har udfyldt i flyet. Så udfyldte vi det og kom tilbage i køen. Klar med pasfoto, penge og to identiske papirer, men vi var stadig ikke i mål. Manden bag skranken rystede på hovedet af os og forklarede, at vi ”selvfølgelig ikke kunne betale med nepalesiske rupees. Det kunne han da ikke bruge til noget”. Det’ klart. Imens vi var tilbage og veksle de netop hævede nepalesiske rupees om til dollars, var køen til visum selvfølgelig blevet tre gange så lang som før. Men endelig kom vi i mål! Et flot gult og hvidt klistermærke/visum i passet og en taxatur senere, var vi ankommet på vores første stop, Hotel Encounter på toppen (føler vi selv) af Nepal. Her skal vi bo til vi finder et mere midlertidigt sted, hvor vi kan bo resten af vores måned her i Kathmandu.

Vi er allerede celebreties her på vores hotel kendt som ”dokumentaristerne fra Danmark”, og bliver konstant tituleret Sir og Madam. Vi er vilde med det! I dag vil vi tage ud til gravpladsen ved floden, hvor vores film har sit udgangspunkt. Vi har allerede fået bekræftet her på hotellet, at der kommer kister ind et par gange om dagen hver dag. Så dagens mission er at se gravpladsen og finde de drenge, der ikke ved endnu, at de er hovedpersoner i vores film.

Skriv en kommentar

*