NAMASTE

Helt uvirkeligt er vi nu efter flere måneders forberedelse i Indien og skal lave vores Danida-film!

Mette & Ida siger farvel i lufthavnen
Mette & Ida siger farvel i lufthavnen

Den 27. Juli rejste vi med 3 forskellige fly for at ende i Lucknow Lufthavn i Uttar Pradesh.

Ligesom vi var forberedte på, var det en anelse svært at ”blende ind” i menneskemængden,

men da vi havde fået vores rygsække med os fra bagagebåndet og kom udenfor, var der heldigvis også en lille inder-mand, der faldt ud fra mængden. Han stod nemlig med et skilt, hvor der stod ”Mette Scharling Laursen”. Det er simpelthen så skørt, at man hjemmefra kan arrangere, at der står en mand på den anden side af jorden og henter os i lufthavnen… Drøn smart med det indernet.

Desuden er en anden virkelig smart og god ting, at vores udstyr har overlevet! Både sådan rent bule-knække-ødelægge-mæssigt, men også gennem diverse lufthavnscheck!

Vi blev kørt til vores hotel, men blev hurtigt enige om, at Lucknow måske var lige et hak for u-turistet til os All-inclusive-drinks-ved-poolen-vante-damer. Det var noget af et kulturchock!

Vi prøvede at gå en tur rundt i området, meeeeen vi flygtede op på hotelværelset og spiste butterchicken i stedet. Trafikken var crazy, de lokale var ikke vant til turister med langt lyst hår og

så havde vi ikke sovet i 1,5 døgn. Det var en dårlig combi. I Lucknow skulle vi have overværet et ”Skeleton Rally” (en slags demonstration hvor en masse af de ”levende døde” går i gennem gaderne og viser, at de er til), men det var blevet aflyst. Derfor havde vi altså ikke rigtig meget grund til at være i Lucknow.

Trafik- og dyttemylder i Lucknow
Trafik- og dyttemylder i Lucknow

Vi fik ved hjælp af vores tolk arrangeret en taxa, der dagen efter kørte os 300 km. gennem landet til den hellige by Varanasi. Vores tolk havde desuden reserveret et vanvittigt lækkert hotel til os, som vi bor på nu! Det er overdrevet lækkert og luksus. Her bor vi et par dage, mens vi forbereder interview og optagelser med vores forskellige cases.

Luksus i Varanasi
Luksus i Varanasi

Vores tolk er vores totale redningsmand. Han fik os til Varanasi og han har kontaktet vores cases, som bor lidt ude af byen. I morgen skal vi med vores tolk besøge vores hovedperson og lære ham lidt at kende, se hvor han bor. De følgende dage hiver vi et kamera med os og filmer derudaf.

Vores hovedperson Santosh Kumar kender flere, der er i samme situation som ham, så vi satser på at følge et par stykker mere end ham også. Det er svært at sige, hvor meget de har lyst at være med, så vi aner ikke, hvor mange dages optagelse vi kan få. Men vi tager så meget, vi kan.

Når optagelserne med vores cases er i hus, vil vores tolk vise os rundt i Varanasi. Her har vi også planer om at optage en masse stocks. Derudover vil vi bare opleve byen som rigtig mange mennesker og pilgrimme fra hele kloden rejser til, fordi det er en hellig by og ikke mindst pga. Ganghes floden.

Vejret skifter hele tiden, men det er heldigvis dejlig varmt, så vi skal ikke klage J

Vi har det godt og vi glæder os til at komme i gang med optagelserne!!

Mange svedige hilsner

Mette & Ida

Støv, biler, knallerter, cykler og hellige køer – et hverdagsbillede fra de hellige gader i Varanasi
Støv, biler, knallerter, cykler og hellige køer – et hverdagsbillede fra de hellige gader i Varanasi

En kommentar til “NAMASTE

  1. Følg os også på instagram, hvor vi hver dag smækker et lækkert opslag op!

    Vi hedder: @dmw2015

Skriv en kommentar

*