Noget for noget…

SÅ er vi ankommet til Bishkek og har efter en uges ophold vænnet os til, at alt faktisk fungerer til perfektion hernede – og at vi møder søde folk, hvor end vi befinder os! Der er også wifi over det hele, lækker mad, lave priser, og varme varme varme.

Derudover har vi fundet os til rette på skolen, som bliver omdrejningspunktet for vores film. Da vi har kastet os over et noget sensitivt emne var det vigtigt, at kvinderne på skolen følte sig trygge ved vores tilstedeværelse, og vores taktik har været nogenlunde klar fra starten: Marie (som den kvindelige del af teamet) begav sig i felten, deltog i træningen og forsøgte først at få en god relation til skolens trænere, som dernæst kunne etablere kontakten med kvinderne. Det har vist sig at fungere ganske godt, og i går havde vi for første gang kameraet med til en undervisning – en virkelig god oplevelse at mærke, hvordan kvinderne i den grad gav slip på sig selv, selvom kameraet rullede.

Ejeren af skolen er en særdeles progressiv kvinde og har helt styr på de sociale medier – og hvordan de skal bruges, når man skal lave business. Derfor syntes hun også, det ville være en glimrende idé, at foretage et lille TV-interview med os til skolens youtube- og facebookkanal(!) Vi kiggede på hinanden og blev hurtigt enige om, at hvis vi ville have noget fra dem, måtte vi også give lidt: noget for noget. Så onsdag morgen kl. 09.00 troppede vi op og svarede på spørgsmål om kvinders rolle i det danske samfund, og hvordan Marie oplevede træningen på skolen.

Og bum – så endte vi selv foran kameraet!

Trods vores noget alvorlige miner på billede, var det en virkelig sjov (og syret) oplevelse at blive interviewet, og bestemt ikke noget, vi havde regnet med!

Skriv en kommentar

*