Postproduktion i Goa

Ganges-floden
Ganges-floden

Det er nu 16 dage siden vores første fly lettede fra Kastrup Lufthavn. Nu er vi nået til Goa, hvor solen skinner og Indiens nationaldag bliver fejret. Selvom vi er midt i monsuntiden, er vi heldige at se solen et par gange om dagen.

Alt imens har vi de skønneste omgivelser til at lave postproduktion. Der bliver klippet, synkroniseret og arbejdet en masse. Det er noget af en udfordring at redigere i optagelser, hvor personerne taler hindi… Så vi arbejder med flere Word dokumenter og oversættelser samtidig med Final Cut.

Vores computere arbejder på højtryk  i Final Cut
Vores computere arbejder på højtryk i Final Cut

Indien er meget anderledes end Danmark, og vi føler allerede, at vi har været væk i flere måneder og er begyndt at forstå, at uanset hvor meget man forsøger at lave aftaler med Indere, så er de obligatorisk MINDST en halv time forsinket.

Derudover har vi mødt lidt forhindringer i form af vores tolk. Vi har været utrolig heldige at få så mange gode kontakter her i Indien, som har fået en masse til at ske for os. Men det har også betydet, at vores tolk følte sig så godt tilpas, at han tog ordet i nogle af interviewsene, og vi på den måde ikke var helt sikre på, hvilke spørgsmål han havde stillet, og om vi havde fået det hele med…
Det viste sig, da vi lavede oversættelserne de sidste dage i Varanasi, at han havde været kreativ i mange af spørgsmålene, men heldigvis har vi så meget materiale, at vi kan klippe filmen sådan, som vi har planlagt og gerne vil have den.

Mette og Utpal arbejder med oversættelserne
Mette og Utpal arbejder med oversættelserne

Namaste!
Ida & Mette

Skriv en kommentar

*