Postproduktion

Så er vi i gang med klip! Lige på og hårdt, direkte hjemvendt fra Zambia. Vi har på et tidligt tidspunkt valgt at tage den tilgang til projektet at samle et helt lille produktionshold. Vi har altså haft Bertil med som fotograf i Zambia, vi har allieret os med Denniz, på posten som klipper, og til sidst kommer Kristian på som tonemester. Det betyder ikke, at Camilla og jeg har arbejdet mindre i døgndrift, men det har givet mulighed for at prøve af, hvordan det er at stå i producer- og instruktørrollen og lede et lille hold hen mod en fælles vision.

Der har været 12 timers materiale at gennemgå, en time til hvert minut filmen skal vare. Plus masterinterviews, som det tog daaage at transskribere. Vi har altså måtte bruge en god del af vores klippetid på blot at sætte os ind i materialet for at få et overblik. Så kan vi lære det. Mængden af materiale skyldtes dog også at vi har optaget et helt udviklingsforløb og interview med begge vores hovedkarakterer – og at vi dermed reelt set kom hjem med optagelser til to film.

Det skulle så også vise sig at blive tydeliggjort, da vi havde fået et overblik over alt materialet. For efter lange overvejelser og nogle råklip med Jack og Kelvin klippet op mod hinanden, har vi valgt at skære hele Jack ud… Det var en svær beslutning. Er der nok kød på Kelvin alene? Har vi de rigtige scener, nu vi havde optaget efter et helt andet formål? Men Kelvins historie var så meget stærkere, og 12 minutter er ikke meget, hvis man skal komme tæt på to hovedkarakterer som ikke er forbundne. Vi tror, at vi har taget det rigtige valg. At vi kan skabe en bedre film, når der er plads til at fortælle Kelvins historie, plads til at lade billeder og scener stå alene og plads til pauser. Vi håber, at vi på denne måde kan skabe en film, som rører seeren mere.

Skriv en kommentar

*