Skype rocks

SÅ lykkedes det os efter 100 emails, to misforståelser og internet problemer at få et længere skype interview med en af Harassmaps stiftere. Hun hedder Rebecca, bor og arbejder i Kairo og har beskæftiget sig med sexchikane i flere år. Over skype fortalt hun om ideen bag siden og om processen med at få den oprettet. Sexchikane var for få år siden et tabu, der ikke blev talt om, men Rebecca har igennem forskellige organisationer og kampagner været med til at skabe opmærksomheden og diskussion omkring chikanering af kvinder.
Vi spurgte ind til frivillig netværket, hvor der allerede er 300 frivillige tilknyttet – og det er både mænd og kvinder. Vi synes, det er er ret mange at få engageret på kun et halvt års tid. Vel og mærke et halvt år, hvor der har været revolution i landet!
De frivilliges rolle er blandt andet at lave research, koordinere og tage ud i deres egne lokale miljøer for at tale med taxachauffører, butiksassistenter, vagter, dørmænd og hvem der ellers færdes meget i området. For at skabe opmærksomhed omkring sexchikane, og opfordre andre til at reagere på det.
Hver måned afholder Harassmap et møde for de frivillige, hvor de har diskussioner, oplæg og plads til at give hinanden gode råd om, hvordan de bedst orienterer lokalbefolkningen om de problemer kvinder oplever med sexchikane i gademiljøet. Først og fremmest forsøger de at få folk til at blive opmærksomme på problemet og reagere på sexchikane.
Vi ville virkelig gerne med til den dag om måneden for frivillige, men der er desværre ikke nogle møder i Juli, hvor vi er i Egypten. Derfor prøver vi at få kontakt til frivillige gennem harassmaps facebook-side. Forhåbentligt er der nogen, som vil snakke med os og medvirke i vores film.

Hvis man vil vide mere om harassmap.org, og problematikkerne har vi samlet en et par links her:

Harassmap.org

Tv-klip fra Al Jazeera om chikane i Egypten

Hilsen

Helene og Nanna

Skriv en kommentar

*