To dage bag kameraerne

Adgang til internettet er desværre en on/off (mest off) ting her på Siquijor. Derfor er vores blog heller ikke særlig opdateret.

Siden sidst, vi havde adgang, er vi ellers kommet et godt stykke videre med filmen. Vi har researchet på shamanisme, besøgt 8-10 forskellige healere, udvalgt en, brugt to dage på at se helt præcis, hvad han laver og filmet i to dage.

En ting af gangen. Først kørte vi rundt med vores fixer, Luis, som har vist sig at være en særdeles glimrende hjælper. Vi besøgte mange forskellige healere for at se de forskellige steder og de forskellige praksisser. Men vi skulle kun bruge en til filmen. Det tog lange diskussioner af plusser og minusser før vi endelig kunne lægge os fast på en: Lolo Pastor. En 87-årig mand, der både healer og fungerer som jordemord for snart sagt samtlige lokale.

For at være helt klar til at optage besluttede vi os for at besøge Pastor to dage uden kamera. Bare for at se, hvad han laver, inden vi var klar til optagelserne.

To dage har vi så optaget nu. To dage, som er gået relativt godt, synes vi. Vi har de sekvenser, som vi forestiller os, at filmen skal indeholde, og vejret har været med os. Indtil nu. For i dag – på tredjedagen – vælter troperegnen ned. Desværre. For i dag er vejret ret afgørende. Vi skal nemlig filme udenfor hele dagen, og elektronisk videoudstyr og regn dur desværre ikke. Derfor må vi vente. Vente på, at regnen fordamper og vi kan filme.
Heldigvis har vi sat en “bufferdag” af til vores optagelser, så hvis alting sejler i vand resten af dagen, så kan vi forhåbentlig skyde resten i morgen.

/Rasmus Friis og Kasper Thomsen

Regn + udstyr = pause

Skriv en kommentar

*