Udfordringer og Uafhængighedsdans

Vi har nu været i Dwangwa i en uges tid. Alt i alt går det godt. Pasha er rigtig sød og allerede fra start ret komfortabel med at blive filmet. Når vi er hjemme hos hende, er hun meget medgørlig og forstående over for vores projekt. I skolen er det lidt sværere for hende at slappe af, når alle klassekammeraterne kigger og derfor sværere for os at filme, hvad vi gerne vil. Nogle af børnene fra de andre klasser er til gengæld vilde med kameraet og stiller gerne op og vinker, slår vejrmøller og laver andre kunstner for os.

Eva filmer i en engelsktime på skolen
Eva filmer i en engelsktime på skolen

Pashas lillebror, Yewo, er en nysgerrig ballademager, som gerne vil være med hele tiden. Han har sammen med alle de andre børn i skolen skruet skrukhedsfaktoren i top hos os.

Vi bliver udfordret på transportfeltet, da taxaer i Dwangwa er ikkeeksisterende og der er kun offentlig (meget langsom) transport mellem de større byer. Dette gør det svært at planlægge, hvad vi skal filme hvornår og at følge vores produktionsplan. Derudover er det svært for os at finde ud af, hvad Pasha skal hvornår og dermed hvornår hun har tid til at ses med os, da aftaler ændres fra time til time hernede.

Onsdag d. 6. juli var det Malawis 52. uafhængighedsdag. Hvert år fejrer befolkningen mærkedagen med traditionel sang og dans. Vi blev inviteret af familien ned i byen og se alle løjerne. Hundredevis af mennesker og særligt børn var forsamlet i en levende kreds af mennesker, som spændt ventede på næste nummer. Musikken kom fra store trommer og de ivrige børn trådte hele tiden tættere på teltets åbning. Først kom fire dansere klædt i helfigursdragter, bjælder og uhyggelige masker ud. Synkront startede dansen med tilskuernes høje hvin, jublen og grin. Mens danserne dansede deres dans, løb tilskuerne ind og smed kwacha (den lokale valuta) ind mellem dem.
Efter en lang forventningsfuld pause kom fire kæmpe dyr i papmache ud. Dette satte virkelig gang i tilskuerne og særligt børnene farede rundt i skræk for den store flodhest.

Traditionel dans i Dwangwa
Traditionel dans i Dwangwa

Det har været en begivenhedsrig uge med udfordringer og glæder. Vi ser frem til de sidste par dage i Dwangwa og ikke mindst næste uge, hvor vi drager til Johannesburg og den store konkurrence!

Hilsner fra
Amalie & Eva

Skriv en kommentar

*