“Everything is easier here, you will like it”

“You have been Denied”… Ved naboskranken var en meget autoritær kvinde ved at fortælle Simone, hvorfor hun ikke kunne komme ind i Uganda. Jeg ville meget hellere have drejet hovedet og ord hørt ord som “Welcome”, “Step into my country” eller “Right this way, please accept these complimentary pajamas made from liquified diamonds”. I stedet hørtes der kun: “You have been denied. Why did you come here”.

Jeg var kommet ind. I mine mellemstore hænder, holdt jeg et flot stempel, som gav mig adgang til Afrikas Perle de næste tre uger. Men jeg er jo ikke alene afsted, og jeg ville så frygteligt gerne have Simone med. Min bedste veninde de sidste mange år og – enormt kritisk for situationen – hende jeg gerne skulle have skudt en masse film med i Norduganda.

Krisemøde

Vi satte os tungt ned. Hvordan forhindrede vi, at Simone blev sendt med det næste fly tilbage til Tyrkiet. Det var en lille misforståelse, der havde bragt os i den her situation. Vi havde betalt visum i så god tid vi kunne online, men hjemmesiden havde haltet, og Simone havde ikke fået sin endelige godkendelse tilsendt. Ikke noget problem tænkte vi. Man kan få visa on arrival, og så viser vi bare mailen, hvor man kan se, at der er betalt. I Uganda fungerer det ikke helt på den måde. Damen ved skranken mente, at når der ikke var kommet en godkendelse, så måtte det være fordi, man var blevet afvist.

Heldigvis for os blev Simones halvkvalte gråd opdaget af en meget sød mand. Han tog en del lettere på tingene, så efter at have forklaret ham sagen, fik han Lady Boss til at overveje situationen og 15 minutter senere var vi inde. Uganda!

Kampala

Vi er startet i Kampala, Ugandas hovedstad med dobbelt så mange boda boda’er (scootere) som indbyggere. Det er min anden gang i Uganda, og Simones første. Hun fik helt klart en hårdere start, end jeg havde ønsket for hende. På vores hotel bliver vi til gengæld mødt af to smukke smil i receptionen. Klokken er 5 om morgenen, men vores værelse er alligevel klar. Den ene af kvinderne lægger mærke til Simones lettede ansigtsudtryk og siger “yes, everything is easier here, you will like it!”

Skriv en kommentar

*