Vietnamesiske selfies og boybands

I dag har vi haft en transkriberingsarbejdsdag fra interview med folk på gaden og med Phúc, og vi mødtes derfor med vores første tolk, Bó, og et par af hendes veninder til en kop vietnamesisk kaffe (stærk kaffe med kondenseret mælk). Da vi var jævnaldrene med pigerne tænkte vi, at det også var en mulighed for at lære lidt om, hvordan man er en hip ung i Vietnam.

En kop vietnamesisk kaffe (stærk kaffe med kondenseret mælk)
En kop vietnamesisk kaffe (stærk kaffe med kondenseret mælk)

Til alle jer derude – en lille vietnamesisk selfieguide, brugt af unge vietnamesere, (gennemsnitsalder ca. 22):

Step 1: Løft kameraet højt op, cirka 45 grader vinkel fra ansigtet
Step 2: Put hånden under let støttende under hagen, så den indrammer dit ansigt
Step 3: Lav kysmund
Step 4: Kig ind i kameraet, hold din pose, tag billedet.

Anna har gjort et fantastisk stykke arbejde, som I kan se på videoen under.

Derudover er det hipt at lytte til vietnamesiske boybands, som oftest indebærer meget rørende musikvideoer, ubegribelige mængder hårgelé og fede moves eller ekstremt dybtfølte ansigtsudtryk – ikke meget anderledes fra vestlige boybands, egentlig. Vi fik anbefalet nogle forskellige af pigerne, den ene især var ved at falde i svime over et par af medlemmerne. Det hører vi derfor, når vi er hjemme på hotelværelset og gennemgå materiale, og det skal siges, at musikvideoerne også er rimelig sjove.

Vi anbefaler: 365daband med sangen ”Và như thế” – pepsi-product placement og patos, når det er bedst i boybandmusik. Meget rørende, og som enhver typisk boybandsang er hovedkarakteren forelsket i en alien. Tjek den på youtube!

Vi håber, I alle tager en lille lytter og et lille selfie derude (hvis I ikke praktiserer det, så brug Annas guide – kom lige i gang). Vi skrives ved snart!

Kærlig hilsen
Anna og Ingrid

Skriv en kommentar

*