Vores første møde med støvede, larmende og hjertevarme Kampala

Huhej, tilbage i Danmark.

Vores tur til Uganda har været fyldt med gode mennesker, hiphop musik, lange nætter, kroppe dækket af vejstøv og en masse sjove oplevelser. 

Vi håber i har fulgt vores rejse på Facebook siden “Following Beats” og ellers har i mulighed for at tage et tilbage kig på vores billeder: https://www.facebook.com/FollowingBeats?fref=ts

Vores oplevelser i Uganda startede da vi ankom til lufthavnen i Entebbe kl. 00.30 om natten – med søvn i øjnene og svedige håndflader. Vi var endnu ikke sikre på hvor vi skulle bo eller hvordan vi skulle komme fra lufthavnen. Vi klamrede os til en enkelt henslængt bemærkning fra én af producerne fra Newz Beat, som havde skrevet at han “ville finde på noget”.

Vores bekymringer om hvor vi skulle bo, blev dog afbrudt ved bagagebåndet af en anden bekymring, Amalies bagage dukkede ikke op. Det går faktisk altid galt når Amalie skal med et fly, og vi troede lige at tingene ellers var gået glat denne gang. (Vi kan allerede nu afsløre at det resulterede i fem dage med ét sæt tøj, der måtte møjsommeligt måtte vaskes hver aften, før bagagen endelig nåede frem)

Efter en god rums buraukratisk tid med at udfylde papirer om den mistede bagage, fandt vi en mand som vidst nok kendte produceren Dereck, som var vores kontakt. Han forsikrede os om at han nok skulle bringe os til Kampala. Vi kørte knap én time, hvor vi begge kæmpede for ikke at falde søvn på bagsædet, og nåede til slut frem kl. 2 til en benzin tank midt i et mørkelagt område, vi endnu ikke kendte til.  Efter lidt forvirring og blinken med øjenene, dukkede Dereck op ud af mørket:

“Hello guys! How was your flight? Do you wanna go for a beer at bar really close?”

Og sådan endte vi vores første nat i Kampala med at komme i seng kl. 4.30 efter 24 timers rejse, et par øl på den lokale bar, lidt dans til tung hiphop musik og en varm velkomst af de mange mennesker bag produktionen af Newz Beat.

Vores tre uger i Kampala bar nogenlunde præg af samme varme velkomst hvor end vi trængte os på, masser af lange snakke i de kulsorte nætter og hiphop, hiphop, hiphop.


Vi  er nu vendt tilbage for en uges tid siden, og har så småt fordøjet de travle og overvældende uger i Kampala. Nu er vi mødtes i Århus, og cykler i morgen ud til Mosegaard for at påbegynde det spændende og kæmpestore klippearbejde, som ligger forude. Det bliver hårdt, men også en proces vi glæder os enormt meget til, da vi begge har en utrættelig længsel om at være i Uganda igen, og derfor vil drømme os lidt tilbage gennem filmmaterialet.

Følg vores forsatte arbejde med filmen på vores Facebook side “Following Beats” https://www.facebook.com/FollowingBeats?fref=ts

Skærmbillede 2015-08-02 kl. 21.09.37

Skriv en kommentar

*