Women are warriors!

Vi har mildest talt været lidt urolige for det første møde med Fany, som har været udskudt et par gange nu.
Men enhver frygt blev manet til jorden sekundet vi trådte ind i Las Golondrinas’ lille hovedkvarter. Fany ankom lidt senere end os, så vi sad først ansigt til ansigt med 10 kvinder, der så os an, og fortalte os om gruppens arbejde.

Da Fany ankom blev der uddelt kys og kram – MUCHO GUSTO!
Og så blev vi ellers placeret ved det store bord i det lille hus, som faktisk er det eneste mødested for de her kvinder. Vi brugte tid på at forventningsafstemme, hvordan processen kan være, og det er virkelig rart at føle, at vi kan mødes menneskeligt og skabe en fortælling sammen.

Las Golondrinas – “mødelokale”

Vi havde regnet med et kort møde med Fany idag, hvor hun skulle fortælle os lidt mere om organisationens arbejde, så vi kunne blive klogere på, hvordan historien kan forme sig. Vi havde ikke i vores vildeste fantasi drømt om, at Fany havde samlet flere af byens sexarbejdere for at deltage i dagens “korte” møde. Historierne blandt disse kvinder er grusomme, tragiske og fyldt med en uretfærdighed, som gør ondt ind i sjælen. De bærer rundt på en fortid og en nutid, som vi slet ikke kan sætte os ind i. Alligevel deltog de smilende i dagens møde, og flere af dem fortalte om deres baggrund og håb for fremtiden. Alle er de enige om en ting; Las Golondrinas betyder, at de har et mere sikkert arbejde, og mulighed for en bedre fremtid på trods af, at de arbejder i en af verdens mest stigmatiserede industrier.

Efter morgenens marathonmøde var vi nødt til at holde en pause for at samle os og sætte en ramme for, hvordan vi skulle foretage vores interviews.
Planen var som udgangspunkt ikke at lave interviews samme dag, fordi vi forventede at kvinderne gerne ville se os an og kræve en stærkere tillid for at inkludere os i deres historie, men muligheden bød sig pludselig, og således sad vi få timer efter med Fany i den varme stol.
Fanys fortælling tog om sig, og efter 1,5 time var både vi, Fany og vores tolk helt fyldt op med indtryk. Nu venter nedklipning og tolkning af dagens interview, produktionsplan, et bad, mad og virkelig meget søvn.

Anne og Juan, vores tolk, igang med dagens materiale

Fany Torres er måske en af de mest bad-ass kvinder, vi længe har mødt. Hun om nogen ved, at sex sælger – men at salget skal være uværdigt, nægter hun at affinde sig med! Da vi sagde farvel og tak for dagen, rettede Fany sine dybe brune øjne mod os med et fast blik og ordene:
“in Matagalpa, Women are warriors”.

Vi bøjer os i støvet – de her kvinder kæmper ikke blot for at forbedre deres liv, de kæmper for at overleve.

AK + AS out.

Vi har fået muleposer med kondomreklamer – TUANI !

En kommentar til “Women are warriors!

  1. Verdens ældste erhverv – kom så piger, lad os få en fantastisk fortælling om livets virkelighed, ondskab, kærlighed, overlevelse, tryghed, sygdom, afhængighed og voldsomt meget mere fra antikkens begyndelse eller ældre.

    I skriver skønt God arbejdslyst.

    Knus Grethe

Skriv en kommentar

*